20 Ocak 2016 Çarşamba

2016 Yılı Şubat Ayı Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu

2016 Yılı Şubat Ayı Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen atayacağı geçtiğimiz haftalarda kesinleşmişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün gece Ülke TV'nin konuğu oldu. Akşam Baskısı programına konuk olan Avcı, öğretmen atamaları konusunda da açıklamalarda bulundu.

 Şubat ayında yapılacak 30.000 öğretmen ataması konusunda açıklamalarda bulunan bakan Avcı, takvim hakkında bilgiler de verdi.


 2016 yılı Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları için branş bazında kontenjanlar en geç bir(1) hafta içerisinde belli olacak. Branş bazında kontenjanlar en geç 27 Ocak 2016 tarihinde açıklanacak. 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında ilkatama için başvurular alınacak. 11 Şubat'ta ise 30 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. 15-18 Şubat 2016 tarihleri arasında ise yeni atanan öğretmenlerin oryantasyon eğitimi için il seçimi yapılacak. 19 Şubat 2016 tarihinde ise yeni atanan öğretmenin oryantasyon almak istediği il emrine ataması gerçekleştirilecek. 22 Şubat'ta ise ilgili öğretmenin seçtiği ilgili ildeki okulu belli olacak. 2016 yılının Eylül ayında ise esas atandığı yerde göreve başlayacak.

2016 YILI ŞUBAT AYI 30000 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 



 Yapılacak atama kapsamında branş bazında kontenjanlar ise norm açığı ve 2016 yılı özür grubu atamalarında boşalan il/ilçelerdeki doluluk oranı daha az olan branşlar ile genel norm açıkları fazla olan branşlara yapılacak. Şubat'ta yapılacak öğretmen atamalarında Sınıf Öğretmenliği branşının listenin başında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan ilk beşte yer alacak diğer dört branşın ise şöyle olması bekleniyor:

-İngilizce Öğretmenliği
-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
-Rehber Öğretmenliği(PDR)
-İlköğretim Matematik Öğretmenliği

 Yukarıda belirtilen ilgili beş branşın 30 bin atamanın yaklaşık 16-18 binlik kısmını sırtlanacağı hatta bu sayının 20 bin bandına dayanabileceği düşünülüyor. Bütün bu soruların kesin, somut ve net cevabını ise önümüzdeki bir hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü verecek.

 2016 yılı Şubat ayı 30 bin öğretmen ataması sürecini, kontenjanları, atamaları, oryantasyon eğitimi, göreve başlama ile ilgili bilgiler ve diğer merak edilen tüm hususlar her zaman olduğu gibi bu yıl da Mebpersonel.com'da olacak. Bizi takip etmeye devam ediniz.